top of page
52-PHILIPPE-DECLEMY-get-back-into-alignm

Bewegings- en Energetisch therapeut
 
PHILIPPE DECLEMY

Als bewegings- en energetisch therapeut ben ik  actief, hou van sport en zorg goed voor mijn lichaam. Ik ken mijn grenzen en neem daar verantwoordelijkheid voor. Maar dat was niet altijd zo. In het verleden was ik ook altijd degene die als laatste nog aan het werk was. Ik zei niet zo snel nee. Ik kon alles aan.

27-PHILIPPE-DECLEMY-get-back-into-alignm

Op een bepaald moment liep ik mijzelf (letterlijk) voorbij. Ging ik door mijn rug. Mijn lichaam gaf aan dat ik over mijn grenzen was gegaan. En dan  wist ik, ik kan naar de huisarts gaan, maar die zegt dat ik rust moet nemen. Ik kan wel naar een ‘gewone’ fysiotherapeut gaan, maar die lost niet de oorzaak van mijn onderrugprobleem op. 

 

Ik hou er niet van om mijn tijd te verspillen aan behandelingen die slechts de symptomen bestrijden.

En dus niet de oorzaak van het probleem structureel aanpakken. Dus ging ik naar de beste behandelaar die ik kende: mijn vader. 

 

Ook al zat mijn vader in Frankrijk - waar mijn ouders de helft van het jaar wonen - ik stapte in de auto om naar hem toe te rijden. Omdat ik wist; na één behandeling van hem, ben ik er direct van af. 

 

Mijn vader droomde ervan dat ik zijn praktijk over zou nemen. Dat wilde ik niet, ik wilde werken vanuit mijn eigen visie.

22-PHILIPPE-DECLEMY-get-back-into-alignm

Omdat er zoveel ‘knowhow’ in mijn vader zat die voor de nieuwe generatie therapeuten verloren zou gaan heeft mijn vader gevraagd of ik de oude methode wilde leren. Alle vaardigheden, unieke benaderingen vanuit zijn visie en handelingen heb ik van mijn vader mogen leren. Zijn erfenis aan mij. De geboorte van onze gezamenlijke visie.

 

Ik ben mijn vader eeuwig dankbaar dat wij samen deze weg hebben mogen doorlopen en dat ik deze weg nu met jou mag delen. Want ik geloof dat elk lichaam zelfhelend vermogen heeft. Ik ben slechts de facilitator van dit proces.

You’re in control.

Ik ben slechts de facilitator van dit proces. You’re in control.

17-PHILIPPE-DECLEMY-get-back-into-alignm
Mijn werkervaring:

 

Na de HALO sportopleiding heb ik ruim 10 jaar als sportdocent gewerkt. Vervolgens ben ik 12 jaar als Personal Trainer actief geweest en heb ik een eigen sportschool gehad. Mijn klanten vertelden mij over hun klachten, en zo groeide mijn sportschool tot het huidige behandelcentrum uit en heb ik als bewegingstherapeut honderden mensen van hun klachten afgeholpen.

 
Mijn achtergrond

 

Geboren in een ondernemersgezin als oudste van drie kinderen. Mijn vader had een eigen fysiotherapie- en manuele therapiepraktijk, mijn moeder werkte in het onderwijs en de zorg.

Weetjes over mij: 

 

  • Ik ben getrouwd, vader van 2 kinderen en bonus vader van 1

  • Ik geniet van lekker en luxe uit eten

  • Ik heb alle alpengebieden gezien tijdens wintersport in Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk tijdens kampeervakanties en vroeger als skileraar.

  • Ik geniet ook van verre reizen, zoals ons laatste Thailand avontuur (2019) met het hele gezin

  • Ben graag op het strand voor een potje beachvolleybal of doe gezellig met vrienden een drankje en hapje bij een strandtent

  • Ga graag een lange wandeling maken of een mooie fietstocht in duin- en strandomgeving waar ik dichtbij in de buurt woon.

 

FEEL

FEEL

INNER SENSE

INNER SENSE

TOUCH

TOUCH

TIMELESS

TIMELESS

ENERGY

ENERGY

bottom of page